16 februari 2021 Nieuws

FFP2-masker verplicht in Duitsland

Duitsland heeft sinds 18 januari 2021 het dragen van FFP2-mondmaskers verplicht. De zogenaamde “medische” mondmaskers dienen gedragen te worden op de volgende plekken: openbaar vervoer, supermarkten, tankstations, winkels en andere openbare gebouwen. Iedereen, dus ook (buitenlandse) vrachtwagenchauffeurs, horen bij de hierboven genoemde locaties een FFP2-mondmasker te dragen.

In Nederland is het vooralsnog niet noodzakelijk om FFP2-mondmasker te gebruiken. Een disposable mondmasker of een herbruikbaar mondmasker van textiel volstaat. In Frankrijk wordt vooralsnog alleen het gebruik van een FFP2-mondmasker dringend geadviseerd, hier is op het moment van schrijven (nog) geen verplichting.
Nu deze discussie over het dragen van medische maskers in heel Europa langzaam oplaait, ontstaat er onduidelijkheid omtrent de juiste maskers. Om die reden komen er veel maskers op de markt, die als FFP2 zonder keuring worden verkocht. In één oogopslag is zichtbaar dat het hier vaak om niet-EN149 & niet-medisch geclassificeerde KN95 maskers gaat.

Een FFP2-masker voor de PBM industrie wordt normaal gesproken niet met oorlussen geleverd, maar zal over het algemeen met hoofdbanden worden vervaardigd om in Europa te worden gecertificeerd als FFP2-masker die zowel in de industrie als medische markt gebruikt worden. Een aanvullend probleem met een niet-medisch KN95-masker kan zijn dat specificaties (omtrent filtering en virusbescherming) niet kloppen. Bij twijfel adviseren wij een FFP2 masker zonder los filter, maar wel met hoofdbanden. Bij een masker met filter komt namelijk de uitgaande lucht ongefilterd naar buiten.

1 ✕ Een FFP2-masker heeft normaliter geen oorlussen.
2 ✕ Een FFP2-masker met filter kan afgekeurd worden.
3 ✓ Een FFP2-masker heeft geen los filter, maar wel hoofdbanden.

De FFP2-mondmaskers bij G-Truck zijn gecertificeerd en tevens getest volgens het medische keurmerk EN14683:2019 – TYPE IIR. Wij beschikken voor dit artikel ook over de juiste analyses en testrapporten omtrent filtering en virusbescherming.

Stofmasker FFP2 20 stuks

Art.nr.: 63.3701.0000

€ 22,95

Share: