deeltjesteller-vanaf-1-juli-2022-verplicht-RGGroep
7 april 2022 Nieuws

Verplichte deeltjesteller uitgesteld naar 1 januari 2023

 

Deeltjesteller verplicht vanaf 1 januari 2023
Meting van (roet)deeltjes in uitlaatgassen van dieselvoertuigen met roetfilter is de laatste tijd erg belangrijk geworden in verschillende Europese landen. Het initiële plan was dat per 01-07-2022 de invoering van de deeltjesteller in Nederland verplicht  zou worden voor APK 1 en APK 2. Na het pleiten door Bovag voor uitstel is de datum van de inwerkingtreding verschoven naar 1 januari 2023.

 

Een KITAS sensor wordt gemonteerd in de versnellingsbak en meet de omwentelingen welke worden vertaald in gereden afstand. Bij de nieuwe tachograaf hoort ook een nieuwe KITAS sensor, KITAS 4.0. Deze nieuwe variant is zo ontwikkeld dat deze de mogelijkheden voor fraude nog verder inperkt. Bij de introductie van de slimme tachograaf ontstond wat verwarring over het verzegelen van de KITAS sensor en over wanneer wat geregistreerd moest worden. Fabrikanten en distributeurs van zegels waarborgen de volledige traceerbaarheid en zorgen ervoor dat zij die gegevens indien nodig kunnen verstrekken aan de bevoegde nationale instanties. Deze traceerbaarheid van de zegels dient door de gehele keten vanaf de fabriek t/m het desbetreffende voertuig volledig in acht genomen te worden.
APK-keuringsstations dienen met een deeltjesteller te controleren op eenwerkende roetfilter.

De Texa NP 01 is het nieuwste model van een nieuwe generatie emissieapparatuur dat is ontwikkeld en ontworpen om de deeltjes-concentratie van de emissies van dieselvoertuigen te meten. De Texa NP 01 voldoet aan de technische specificaties van de Nederlandse APK-regelgeving.

Plaats jouw bestelling nu via ons magazijn zodat je optimaal voor kunt bereiden op de nieuwe APK-regelgeving.

 

 

Deeltjesteller-vanaf-1-juli-2022-verplicht

Wilt u ook op de hoogte blijven van de producten die in de spotlight staan?

Abonneer u dan op onze nieuwsbrief!

Share: